College kunststoffen en workshop conceptueel denken

Op maandag 11 December hebben we voor het excellentieprogramma, een college over kunststoffen gekregen en een workshop over conceptueel denken.

Bij de workshop kregen we een brede college over kunststoffen, lijmen en verfsystemen. Het was een erg leerzame college, gegeven door een deskundig persoon die tot op moleculair niveau ons alles kon vertellen over de des betreffende onderwerpen. Het was zo leerzaam dat tijdens de college, de inspiratie al begon te komen en ik een aantal interessante concepten had kunnen noteren.

Na de college over kunststoffen gingen we over naar een workshop over conceptueel denken. Wij kregen deze workshop van een leerling van de Design Acedemy Eindhoven. Ook zijn uitleg zorgde voor een hoop inspiratie en leverde een verfrissende blik op, over de werkzaamheden op de Design Acedemy Eindhoven. Na zijn uitleg over conceptueel denken gingen wij snel over naar de uitvoering. Ons werd gevraagd inspiratie te zoeken op het internet en aan de hand van de inspiratie en de meegenomen materialen, een concept neer te zetten. Ik haalde echter niet mijn inspiratie van het internet, maar zag een medeleerling die zijn schoen aan het intapen was. Ik raakte hier zo geïnspireerd door, dat ik al snel zijn voeten aan het overtrekken was op een stuk hout, om deze afdruk vervolgens uit te zagen. Ik vondt de vorm die er uitkwam wel interessant. Ik vroeg hem op de afdrukken te staan en kreeg het idee om van deze afdrukken een paar slippers te maken. Ik struinde de aangeleverde materialen af en vond wat lint wat hier prima geschikt voor was. ik boorde een paar gaten in de afdrukken en voilá. Een houten slipper was geboren!

Verder had ik nog een schuim product gevonden, wat ik had kunnen gebruiken voor een zool, als ik daar nog de tijd voor had. Maar deze had ik helaas niet meer. Aan het eind van de workshop hebben we onze werkstukken klassikaal gepresenteerd.

Conclusie: Een inspirerende en geslaagde dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *