Workshop Sjoerd Vroonland

Op maandag 28 november hebben we een workshop gehad van Sjoerd Vroonland.
Aan ons werd, voorafgaande de workshop, gevraagd om een voorwerp mee te nemen wat een karaktereigenschap van jou weergeeft. Ik heb een stompkaars meegenomen.
Deze stompkaars staat voor mij, voor alle gezellige tijden die in de donkere dagen van het jaar plaatsvinden. Bijvoorbeeld: Oud en nieuw, kerst, sinterklaas, 11 november. Ik kan van deze drukke maar gezellige dagen genieten. Er zit een dynamiek aan die dagen waardoor ze elk jaar van elkaar verschillen. Een soort verrassingsfactor. Wat lijkt op de ‘standaard’ feest dagen zoals de standaard vorm van een kaars, maar eindigt in een dag die verschilt van de andere jaren zoals de eindvorm van de stompkaars.

Er werd ons gevraagd om van de meegenomen voorwerpen een nieuw en verfrissend product te maken. Ik ben me bij de stompkaars op het verassingseffect gaan focussen die de eindvorm met zich meebrengt.
Als eerste werd er een woordspin gemaakt met alles wat in je op komt als je denkt aan het des betreffende product.
daarna ging je schetsen maken aan de hand van een selectie van woorden van de woordspin. bij mij waren dit de woorden: voorspelbare beginvorm, onvoorspelbare eindvorm, lichtbron en warmte.
Hier kwam na een hoop geschets het volgende eindproduct uitrollen.
Ik vindt dit eindproduct zo interessant dat ik hier een proefmodel van ga maken en ga kijken of dit product werkelijk te realiseren is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *