Stage periode bij Chris Slutter

Vanaf 14 november tot 29 januari heb ik bij Chris Slutter stage gelopen.

In deze blog ga ik wat schrijven over de verrichtte werkzaamheden bij Chris Slutter. Aan het begin van de stage heb ik enorm veel geschetst en getekend. Tijdens het tekenen heb ik geleerd dat ik, als ik een bijvoorbeeld een kast moet tekenen, een heleboel schetsen moet maken op één vel papier. Als ik dan een aantal vellen papier heb vol geschetst, kan ik deze naast elkaar leggen en kritisch een keuze maken in het ontwerp waar ik mee verder wil. En dit werkt! Omdat alle ontwerpen van elkaar verschillen, kan je een richting kiezen en daarmee verder gaan.

In de eerste weken van stage was ik ook begonnen met het inmeten van een afzuigkap, om daar vervolgens een kast omheen te ontwerpen waarbij de inhoud van de afzuigkap is weggewerkt. in de ruimte die overblijft kan je eventueel wat potjes met kruiden kwijt. Het gehele proces moest ik zelf doorlopen. Van inmeten tot het afmonteren van het meubel. Als ik eerlijk ben vond ik dit erg spannend, omdat dit onder de naam van ‘Chris Slutter’ het eerste meubelstuk is wat ik ging maken. Ik merkte in het proces dat ik erg langzaam te werk ging, omdat ik van mijzelf het in één keer goed moest doen. Dit zat mij echter ook in de weg om gewoon lekker aan de gang te gaan. Maar het ondanks het feit dat het moeizaam verliep, is het meubel stuk naar wenst gemaakt.

In de verdere weken heb ik een aantal kleine zaagklusjes gehad, maar heb ik ook meegeholpen aan een meubelstuk waar je lezingen achter kan geven. Dit was een project voor een klant van Chris dus meteen een aantal stappen verder. Ook hierbij moest ik de bak zelf inmeten, schetsen, maken en afwerken. Ook dit meubelstuk is erg mooi gelukt. Verder heb ik tijdens de stage een kast gemaakt, een deur gerepareerd en heb ik een aantal plinten moeten maken voor in een keuken.

Al met al een hele leuke stage gehad bij Chris Slutter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *