Workshop Solid surface.

In het Excellentie programma hebben wij de mogelijkheid gekregen om met een solid surface te werken genaamd Hi-macs. Hi-macs is een kunststof die je bijna naadloos kan verlijmen. Verder kan je met Hi-macs heel gemakkelijk gebogen werkstukken maken. Als je de kunststof verwarmt wordt het buigbaar en zodra het afgekoeld is, blijft het vormvast.

In de workshop gingen wij allemaal aan het stoeien met dit product en gingen we allemaal een lampje maken. In de workshop kwamen alle belangrijke punten van het werken met een solid suface voorbij. We hebben enkele bewerkingen gedaan zoals het frezen van groeven en sponningen, we hebben geschuurd, gebogen, en gelijmd. Het is de meeste uiteindelijk niet gelukt om het lampje af te krijgen, maar het belangrijkste van de workshop was bekend worden met Hi-macs en weten wat er bij komt kijken om er een product mee te maken.

Het was een leuke workshop en we hebben veel van de leraar kunnen leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *