Stage op Curaçao

In de periode van 1 september tot 1 november, heb ik stage gelopen bij een meubelmakerij op Curaçao. Het meubelbedrijf heet ‘Houtvanjou’ en heeft zich gespecialiseerd in de trend steigerhout. Het maken van de meubels is van zichzelf niet echt een uitdaging voor iemand die studeert aan een ambacht school in Nederland. Dus daarom de vraag: Waarom Curaçao?

Waarom?
Ik heb niet voor het bedrijf gekozen om achteruit hangend meubels te maken. Ik zocht juist de uitdaging op. De meubels worden met een zeer snel tempo gemaakt en afgeleverd. Dagelijks komen er vier orders binnen en elke dag worden er vier meubels afgehandeld. Dit is niet het enige wat deze keuze een uitdaging maakt. Fysiek moet er gewerkt worden met de temperaturen van Curaçao wat gemiddeld boven de 32 graden is. Aangezien de bedrijfsleider Nederlands is, wordt er gewerkt met het tempo van Nederland.

Mentaal is het erg wennen aan de andere cultuur, temperatuur, eten en zelfstandigheid. Dat betekend dat er genoeg uitdaging ligt om naar Curaçao te gaan voor mijn stage. Aan mijzelf sleutelen en doen wat ik het leukste vind, meubelsmaken.

Ervaringen op Curaçao.
Een van de herinneringen die ik heel gaaf vond was het opbouwen van het grootste muziekevenement van het eiland genaamd Amnesia. Hier kreeg ik de kans van mijn baas om voor een hele week een bedrijfsleider te zijn. In totaal had ik 20 mensen onder me die ik moest aansturen en moest vertellen wat er allemaal opgebouwd moest worden en waar de bars en VIP-decks moesten komen. Het vergde mentaal veel doorzettingsvermogen. Ik ben ten opzichte van de 20 mensen de jongste en ze moesten toch naar me luisteren. Verder zijn de ervaringen in mijn vrije tijd net zo gaaf. Mooie stranden, zwemmen met dolfijnen, uitgaan in Willemstad en Creools eten proberen op z’n best, zullen me altijd bijblijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *