Stage Sjoerd Vroonland

Stage Sjoerd Vroonland

Eenmaal terug aangekomen in Nederland van mijn stage op Curaçao was het schakelen naar de Nederlandse cultuur en aan de slag bij Sjoerd Vroonland.
Ik heb gekozen om als laatste stage weer terug te keren naar specialisatie waar ik voor opgeleid wordt, namelijk het ontwerpen van meubels maar ook het maken ervan. Omdat Sjoerd zijn eigen collectie aan meubilair heeft, heb ik ook kennis kunnen maken met een methode om meubels voor een gedeelte uit te besteden aan bedrijven elders in Nederland. Sjoerd heeft hier voor gekozen zodat hij maximale tijd kan ontwerpen.

In de weken die volgde heeft Sjoerd me enorm geholpen met het ontwikkelen van mijn tekenvaardigheden en is de werksfeer die aan het begin altijd wel een beetje aanwezig is, veranderd in een relaxte werkomgeving. Ik heb het bij Sjoerd zo naar mijn zin gehad dat het des de meer moeilijker was voor mij om aan het eind weer afscheid te moeten nemen van hem. Als het mogelijk was had ik graag onder zijn vaandel zelfs willen werken.

Belevenissen bij Sjoerd Vroonland

Ik heb samen met Sjoerd gewerkt aan een hele grote kleding hanger die uiteindelijk bij een kunstliefhebber in het trapgat kwam te hangen. Hiervoor moest er enorm veel geschuurd worden om alle kralen tot perfectie te krijgen. Alle kralen zijn vervolgens met een speciale metaalcoating gespoten waardoor de hanger een natuurlijke uitstraling krijgt. Alle coatings moesten na terugkomst op de studio nabewerkt worden met een zuur, waardoor de metaalcoating ging corroderen en een verouderde look kreeg. Nadat de hanger volledig goedgekeurd was door mij en Sjoerd hebben we hem geïnstalleerd in het trapgat van de klant. Een waar kunstwerk als zeg ik het zelf.

Verder heb ik deels de productie gedraaid van een aantal stukken uit de collectie van Sjoerd. Alle onderdelen werden bezorgd waarna ik de meubelstukken in elkaar zette en verpakte in beschermende folie. Vervolgens in een doos en op de post naar de tevreden klant. Hierbij ging het om zijn bekende ‘Saddlestool’, en de ‘Wedgelamp’. Ik heb ook een kleine kledinghanger gemaakt en een ‘beadmirror’ in elkaar gezet. Erg leuk werk met de afwisseling van het geconcentreerd schetsen aan meubels.

Zoals hierboven al wel verteld is heb ik ook enorm veel geschetst. Dit is erom waardevolle tijd die ik heb geprobeerd zo goed mogelijk te investeren, want dit zijn de uren die later veel van toepassing zijn op het werk wat ik zelf ga doen. Ik heb veel op papier geschetst maar ik heb ook wat uren gemaakt op een Ipad met een tekenprogramma.

Alles bij elkaar was dit een van mijn favoriete stages en t deed pijn om dit alles weer achter me te laten en terug te keren naar school.
Ik wil Sjoerd Vroonland persoonlijk bedanken voor de gave tijd die hij me heeft gegeven in de tijd van stage bij hem. Ik hoop in de toekomst hier nog regelmatig met blijdschap aan terug te mogen denken.
Top tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *