Modular closet

Modular Closet

Deze modulaire kast is ontstaan vanuit een opdracht waarbij je in drie duidelijke stappen van een bestaand meubel bij een nieuw meubelstuk moest uitkomen. Onze inspiratiebron voor deze kast is gekomen van een stoel met het ambachtelijke kumiko er in. Kumiko is een Japans rasterwerk wat veelal gebruikt word in schuifdeuren en lampen.

The kumiko chair

De 3 stappen

De drie stappen zijn als volgt.
Stap 1: Het filteren van de stoel tot ik een kumiko raster over houd.

Stap 2: Het vereenvoudigen van de kumiko tot er alleen een stevig frame overblijft.
Stap 3: Het frame een volume geven waardoor er een kast ontstaat.

Dit zijn de drie stappen waar om gevraagd werd voor de transformatie.
Maar er is aan de kast nog meer veranderd. Zo zijn er aan de voorkant en aan de achterkant van de kast inhammen gemaakt op de plek waar de planken elkaar kruizen. Deze inhammen geven de mogelijkheid om planken op nog meer manieren in de kast te kunnen verwerken. En zo ontstond het idee om van deze kast een modulair systeem te maken wat ieder ander modulair systeem overtreft.

Wat houd je over?

Een modulaire kast die maar bestaat uit twee onderdelen. U heeft alleen de plank en de schraag nodig. Er komen zelfs geen schroeven, lijm en gereedschap aan te pas. Wat u alleen maar hoeft te doen, zijn de onderdelen in elkaar schuiven om de gewenste vorm te krijgen en deze bevestigen met een schraag. En dit kan op heel veel manieren!