Nostal

De Nostal.

Het meubelstuk wat u hier onder kunt zien, is onstaan vanuit de emotie ‘Nostalgie’

Nostalgie is een diep verlangen naar het verleden, of juist het verlangen om het verleden te kunnen vergeten. Deze twee delen van nostalgie, zijn door de jaren heen uit elkaar gescheurd waardoor twee apparte emoties ontstaan. Daar moet verandering in komen al vinden wij zelf.

Wij hebben de twee delen van nostalgie allebij beschreven in een meubel en samengebracht tot een prachtig geheel. Het deel wat wij aanschouwen als positieve nostalgie is zacht, open, en licht van kleur. Het is een plaats waar men graag in blijft hangen, of zoals vaak wel wordt gezegd: “Die goede oude tijd”.
Het andere deel, het negeatieve beeld van nostalgie, waar alle slechte herrinneringen liggen en die we graag willen vergeten, hebben wij uitgebeeld als scherp, hard, gesloten en donker. Dit deel is zo hellend dat deze op zichzelf niet zou kunnen staan en er niet op gezeten kan worden. Deze zou dan omvallen. We praten liever niet over dit deel en we blijven er al helemaal niet graag in zitten.

De delen kunnen onderling nog steeds van elkaar gescheiden worden als men dat graag zo ziet. Helaas kan er op beide delen dan niet gezeten worden en zal de functie van het meubel uit zijn verband getrokken worden. Het meubel heeft net als nostalgie geen begin en geen eind, want herrinneringen, het zei fijne het zei vervelende, worden tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt en zijn al zo oud als de mens zelf.